Који су изазови за савремену породицу

Данас се обележава светски дан породице. Она треба да нам пружа уточиште, сигурност и да нас обликује, да утиче на нас приликом одрастања, па и у одраслом добу. Фондације СОС Дечја села, годинама реализују програм "Јачање породица" кроз који подржавају социјално угрожене породице у 9 градова у Србији, а традиционално подржавају и хранитељске породице. О изазовима са којима се данас суочава савремена породица разговарамо са Милицом Митровић, координаторком програма "Јачање породица".

Уметница из Београда Оливера Станишић организовала је за децу школског узрасата у неколико српских средина на Косову и Метохији радионице мозаика под називом „Игра камених перли“. Играјући се бојама и облицима, стварали смо, дружили се и међусобно упознавали поручила је уметница која је уједно најавила још оваквих догађаја у будућности. Припремио Иван Миљковић.

Слађана Васиљевић нам доноси причу о лепом примеру грађанског активизма. Група мештана Петнице и викендаша прошлог пролећа почела је да уређује запуштену чесму. Свесни колико је питка вода важан ресурс, нарочито у време климатских промена, намеравају да се за наставак уређења излетишта, обрате Граду Ваљеву или донаторима спремним да улажу у екологију.

Јуче је у РТС Клубу премијерно представљен нови сингл и спот групе Генерација 5 и Дадо Топић под називом „Ја верујем“ у издању ПГП -РТС-а. Песма "Ја верујем" посвећена је недавно преминулом басисти групе Генерација 5, чувеном Милошу Стојисављевићу - Цајгеру. Чућете шта су том приликом за наш програм о новом синглу и сарадњи рекли Драган Илић - Илке фронтмен бенда и Дадо Топић.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

 

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије