IN MEMORIAM Роберт Немечек

Роберт Немечек је изненада преминуо 09. јануара 2024. у 75. години живота. Оставио је дубок траг у југословенској уметности, посебно на пољу рок музике.

Свирао је у групама „Договор из 1804“ „Поп машина“, „Рок машина“. Једно време живео је у Енглеској, где је изучавао музичку продукцију и модерну телевизију , па деведесетих у ТВ Политици, касније ТВ Пинку и РТС, мења концепт филмског и забавног програма уводећи модерне филмове и серије, достижући максимум гледаности. Сматрао је да је његова љубав према уметности наслеђена од предака. Његова страст према филмовима и музици била је неисцрпна и остаће упамћен као велики иноватор и визионар. Посветио се и дигитализацији старих снимака, уз помоћ сина Јана, композитора амбијенталне музике, и после неколико година рада издао дигитализоване и ремастероване старе снимке Поп машине и Рок машине. Неколико година сарађивао је на програмима Радио Београда где је говорио о историји поп и рок музике.

О животу и раду Роберта Немечека у Ноћном програму говориће Родољуб Стојановић (Мултимедија Мјузик).

Аутор и водитељ: Тања Гајовић.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара