Читај ми!

Саша Радојевић

Саша Радојевић,сценариста, редитељ, филмски критичар и уредник у Редакцији драмског и домаћег серијског програма РТС гост је вечерашњег издања емисије " Иза кулиса".

Носилац је таласа "гаражног филма" заједно са редитељем Милутином Петровићем са којим често сарађује и на чијим филмовима је потписан као сценариста. ( "Земља истине, љубави и слободе", "Југ југоисток"" и "Петља"). Писао је сценарије и за документарне ТВ серије и кратке филмове.
Био је асистент режије Теу Ангелопулосу на снимању филма "Одисејев поглед"( 1995) док се као редитељ сопствених сценарија потписује на филмовима "Пољупци" ( 2004), "Нарцис и ехо" (2011), "Жигосана" ( 2015), "Породица" ( 2015) и "Александра" (2019).

Крећући се у оквирима експерименталног филма, мета филма и филма-есеја, укршатајући различите перспективе, жанрове и филмске изразе, Саша Радојевић нам у емисији "Иза кулиса" открива како настају његови гаражни филмови и на чије се филмске поетике ослања. Такође, о филму и серијама које данас гледамо , Саша Радојевић ће говорити и као филмски критичар и као уредник у Редакцији драмског и домаћег серијског програма РТС.

Уредник и водитељ: Тамара Крстић

Музички уредник: Наташа Манчић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара