Читај ми!

Драгана Бошковић

Вечерас нас „Иза кулиса“ води Драгана Бошковић, театролог, драматург и дугогодишња уредница у драмском програму РТС.

Ауторка  неколико књига и монографија  о великим позоришним и филмским  уметницима ( као што су Бора Тодоровић, Љиљана Стјепановић, Мирко Бабић или књига о серији „Више од игре")  вечерас ће нам представити  књигу „Увек  испочетка" ( РТС издаваштво)  о Александру Ђорђевићу, позоришном, филмском и телевизијском редитељу са којим је сарађивала  и  као драматург и као писац  драма „Повратак краљице Марије Карађорђевић" и „Недељом од девет до пет".

Књига сачињена од сећања редитеља култних остварења ( „Отписани", „Врућ ветар", „Бољи живот", „Балкан експрес 2")  и  текстова глумаца, редитеља, сценариста и критичара  о Александру Ђорђевићу које је забележила и приредила Драгана Бошковић, открива нам не само  редитељску поетику већ и  својеврсну историју позоришта и телевизије.  О томе сведоче и уводне реченице Драгане Бошковић, ауторке књиге „Увек испочетка":

„Александар Ђорђевић је сведок „првог века" Телевизије Београд, не само wеног играног програма, већ и осталих популарних жанрова. Мењајући стално медиј, изразио се и у области позоришта, филма и радија. Добитник многих награда и признања, чак и награде за режију у Холивуду, урадио је једанаест великих тв серија, стотинак драма, две стотине позоришних представа широм земље и у иностранству. Предавао је предмет Филмска режија, на Факултету драмских уметности.

Уредник и водитељ: Тамара Крстић

Музички уредник: Наташа Манчић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара