Читај ми!

eСпорт; спој вештине, фер-плеја, културе и зараде

Да ли сте део свог детињства провели у играоницама, пред конзолама попут Плејстејшна, Сеге, или рачунарима? Како је тада изгледало такмичење у борилачким или пуцачким играма, како су ометани ривалски такмичари, шта је било дозвољено а шта не?

Заједница играча видео игара је огромна, а овај вид забаве је и финансијски веома исплатив.

Еспорт или е-Спорт израз је којим се описује такмичење у игрању видео игара. Термин није нов, као ни сама пракса играња, а турнири могу бити онлајн, или у различитим просторима опремљеним конзолама и рачунарима. Фудбал, кошарка, стратегије, борилачке игре, ФПС, ЛоЛ, Дота 2 и друге - у свим овим жанровима постоје турнири у свету, региону, и код нас.

Испратили смо током викенда један квалификациони турнир у ФИФА игри, и чућете како о овоме говоре играчи и играчице, шта еСпорт подразумева, шта чини његов бонтон и може ли и колико од овога да се заради. У госте нам долази и Никола Милићевић, некадашњи коментатор турнира у електронским спортовима и пројектни менаџер првог званичног Еспорт савеза Србије.

О свему овоме од 11 часова, а пре тога, слушате занимљивости из света у рубрици Тек да се зна, а водимо вас и кроз предстојеће догађаје широм Србије.

Емисију воде Ксенија и Круна.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије