Na veslu priča: Vladimir Andrić

Možemo li da se zaustavimo i osetimo prirodu? Znaš da plivaš? Koju reku pratiš? Patiš kad priroda trpi? Osećaš li mir? Ili te plaši voda? Ideš li bos? Na sva ova pitanja svojom pričom odgovara Vladimir Andrić, rođen 1944. godine, književnik, reditelj, dramaturg i urednik, koji je četiri decenije stvarao na TV Beograd. Tvorac antologijskih TV serijala Laku noć, deco i Pustolov dobitnik je i velikog broja nagrada za režiju i dečju književnost. Objavio je četrnaest knjiga proze i poezije.

O svojoj priči na veslu Andrić je izjavio: Kreativni rad podrazumeva stalnu otvorenost za eksperiment. Snimanje sa Šta hoćeš ekipom, ta gerila, uzbuđenje rizika testiranja svoje koncentracije i izvođačke strane, ostala mi je u divnom sećanju. Ozbiljno smo se igrali. Potpuno lična priča, kao i ona koju sam ispričao na reci u kojoj sam naučio da plivam. Veoma mi je drago da serija nastavlja da živi.

Reditelj, autor originalnog koncepta Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona Vladimir Lešić; kamera Boris Nestorović, Časlav Petrović; kolor korekcija i post Milan Pejnović; dizajner Zoran Mujbegović; organizator snimanja Aleksandar M. Popović; spiker Aleksandar Novaković; lađar Kosta Milovanović; intro animacija Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Projekat podržala: Gradska opština Obrenovac
Podrška: Climate Action Network Europe, 350.org
Produkcija: Udruženje Šta hoćeš

Repriza, 27. septembar u 02:09 i 10:09

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво