Na veslu priča: Olivera Skoko

Olivera Skoko rođena je 1974. u Zrenjaninu. Književnica je i istoričarka umetnosti. Kustos je Narodnog muzeja u Zrenjaninu. Objavila je dva romana „Perast-Amsterdam“ i „Korčulanski đir“ i veliki broj naučnih radova.

Danas je nadrealizam tako romantičan. Eskapizam takođe. Zato što se od realnosti ne može pobeći. Drveće u vodi i ribe na grani... Ko ti je zabranio da sanjaš? Gde je taj zakon koji brani da deluješ za opšte dobro i lepotu? Bura prljavštine koju je šljam proizveo i letnja bonaca bez riba. A da u priču krenemo baš iz tog mira? Velikim zamahom vesla, napred u nemoguću lepotu!

TREJLER: https://youtu.be/RR4xM1vHbb4

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić; tonski snimatelj: Mateja Miljački; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: čuvari prirode Milan Popović, Fedor Vuković, Mile Čuturilov, Stevo Čorokalo, rukovodilac čuvarske službe; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Repriza, 06. septembar u  01:59 i 09:59

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво