Studio 6: Tapan

TAPAN je beogradski producentski duo jednog od rezidenata kluba 20/44 Nebojše Bogdanovića (Švabe) i Gorana Simonoskog (elektronika), koji stoji iza muzičkih projekata Belgrade yard Sound System, Piece of Shh i muzike za brojne pozorišne predstave, kao i ghost produkcija nekih od svetski poznatih elektronskih muzičara.

Tapan nije običan tehno projekat - na bini, evoluirao je u kvartet, izgradivši veze između elektronskog zvuka, džez improvizacije i jedinstvenog pulsa istočnjačke perkusivne hipnoze. Pridružili su mu se saksofonista Džemal Al Kisvani (Belgrade Noise Society) i poznati perkusionista Feđa Franklin (Fish'n'Oil), ali se obim saradnje sa drugim lokalnim i međunarodnim instrumentalistima i dalje širi, uključujući doprinose Vukašina Đelića (Woo, Belgrade Noise, Dol) i Pavla Popova.

Do sada su objavili četiri EP-a. Volumes je objavljen krajem 2015. godine za etiketu Scott Fraser-a Crimes Of The Future, dok se The Citi pojavio za VT Records Willie Burns-a. Tapan su remiksovali poznati holandski producent Drvg Cvltvre, kao i Black Merlin koji je doprineo remiksu na prethodnom EP-u Tarantella za etiketu Malka Tuti iz Izraela. Remiks numera koje su radili Abul Mogard i drugi autori pojaviće se tokom ove godine, kao nadgradnja na njihov debi album Evropa, koji je u decembru 2017. objavio Malka Tuti, kao i istoimeni 12" sa drugačijom verzijom naslovne numere, uz remiks Timothy J. Fairplaya.

Uredničko-autorski tim emisije Studio 6: Nevena Popović, Ksenija Stevanović i Ivana NeimarevićTonska režija Zoran Marić, direktor fotografije Igor Milićević, reditelj Vanja Milanović

Repriza, 11. maj u 04:13 i 12:13 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво