Halo, ovde Japan 7-24

I u sedmoj epizodi serije Halo, ovde Japan, Kjari Pamju Pamju i Rej Mastrođovani upoznaju nas sa japanskom kulturom i tradicijom. U rubrici Japan ABC na redu je slovo B, a pojam je bonsai. Umetnost sadnje cveća, drveća i trave u Japanu traje 1.200 godina, a ove minijaturne biljke mogu da dostignu starost i do 300 godina. U gradu Bonsai Čo, u blizini Tokija, nalazi se mnoštvo bašta, muzeja i istorijskih zgrada. U njemu živi umetnica Kaori Jamada, jedna od retkih žena koja se bavi umetnošću bonsaija. Izumela je novu vrstu koju je nazvala Saika. Jamada će vam na praktičnom primeru pokazati kako se sadi i neguje bonsai biljka.

Rubrika Šta najviše volim u Japanu, vodi nas u kafedžinicu Saidu, u blizini tokijske trgovačke četvrti Omotesando. Said, novinar iz Švedske, najviše tamo voli da popije kafu. Kafedžinica ima izgled stare japanske tradicionalne kuće, sa niskim plafonom. Interesantno je da se u njoj nalazi i jedno bonsai drvo koje je odgajila Kaori Jamada.
Profesor Ičija nas u rubrici Ičijina pop kultura upoznaje sa video-igricama. U Japanu su nastale i najpoznatije konzole za video-igre kao što su nintendo i plej stejšn. Tržište igrica vredno je deset miliona dolara i čini 95 posto ukupne vrednosti izvoza te zemlje.
Ovaj program omogućila je Japanska fondacija.

repriza, 21. jul u 03:00 i 11.00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво