S Tamarom u akciji

Akcija pomoći porodici Anđelković

Glava porodice Anđelkovića, Martin (39) oženio se veoma mlad i dobio troje dece. Nedugo nakon rođenja trećeg deteta se razveo i vratio u rodnu kuću u selu Vratna, kod Knjaževca.

Deca su tada po zakonu morala da pripadnu majci ali čim su došli do propisane starosne granice, najstarija ćerka Kristina (18), a potom i Veljko (16) odlučili su da žive kod oca. Sada u porodičnoj kući žive Martin sa dvoje dece, njegov brat (56) i majka (69). Najmlađi Martinov sin, Jovan (14) ih često posećuje i planira da se i on preseli kod oca.

Martin nadniči, imaju kozu, svinju i kokoške. Ne oskudevaju u hrani ali nikako nisu uspevali da uštede dovoljno novca da bi renovirali kuću u skladu sa potrebama petočlane porodice. Kuća ima dva sprata, koja međusobno nisu povezana. Nemaju kupatilo, ni vodu u kući.
Skijaška reprezntacija Srbije sa Tamarom na Sunčanoj dolini, Stara planina
Skijaška reprezntacija Srbije sa Tamarom na Sunčanoj dolini, Stara planina.

S obzirom da je Martin izuzetan čovek, koji se zajedno sa svojom decom mnogo namučio u braku i nakon njega, opština Knjaževac je odlučila da pomogne ekipi emisije "S Tamarom u akciji".

S obzirom da su radovi na ovoj kući, premašivali i budžet i vremensko ograničenje Tamarine ekipe, opština je prihvatila da pomogne oko svih pripremnih radnji u kući, kako bi Tamarina ekipa mogla da je završi u zadatom roku od pet dana.

Tamara i šef njenih majstora, Juga, su tri nedelje ranije (jednog kasnog ponedeljka popodne) iznenadili Martina, nakon čega su započeti pripremni radovi. Iako je Tamara sa ekipom kod Anđelkovića stigla 1. aprila, prvoaprilske šale i smeh tokom čitavog dana naravno nisu izostali ali oko početka udruženih radova na ovom porodičnom objektu - nije bilo šale, sve je započeto baš kako je i planirano.

Zajedničkim radom, uz pomoć komunalne službe iz Knjaževca, bravara i komšija, porodica Anđelković je dobila dom na dva sprata.

Tamara je i tokom ove akcije uspela da ugrabi dovoljno vremena da sa porodicom kojoj pomaže obiđe njihov kraj: obišli su lepote Stare Planine, posetili vinarije "Jović" i "Džervin", izvorište Banjicu...

Otkrili su izuzetan sportsko - dijagnostički centar koji će početi sa radom ovog proleća, i biće besplatan dve godine za svu decu u Srbiji.

Uz pomoć Udruženja žena Etno selo Ravna, Tamara je saznala kako se pletu čuvene "dvopređne čarape", karakteristične samo za ovaj kraj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво