Profil i profit

Svagda su u ovom svetu moćniji pokoravali slabije, svagda je bilo mnogo nepravde, stradanja, brutalnosti, olakih obećanja!

Zemlje Balkana, ma kako se one zvale, pa makar to bio i "mali Šengen", žele ono što i Evropa, hoće slobodno kretanje ljudi, robe i kapitala, hoće izvesnost, budućnost, hoće da izađu iz taktičkih lažnih obećanja. Dosta je više priča da je na Balkanu košulja uvek bliža telu od kaputa i da ne treba rizikovati i tako izgubiti svoje blagostanje.

Vreme je za više!

Do juče nam je bilo važno da smo dobre komšije, ali izgleda da to nije dovoljno za dobar život ljudi na Balkanu, za sigurnost, za sreću. Vreme je da iz carstva nužnosti pređemo u novo carstvo saradnje, udruživanja, u carstvo balkanskog dobra kako bismo bili i ostali svoji na svome. A o sadašnjem ekonomskom trenutku i budućnosti u ovom "Profilu i profitu" razgovaramo sa potpredsednikom Pokrajinske vlade i pokrajinskim sekretarom za ekonomiju i turizam Ivanom Đokovićem.

Urednik emisije: Miloš Tanasković
Novinari: Milica Brković, Dragan Stojev
Montažer: Vladimir Krstić
Realizacija: Zorica Mijailović

broj komentara 0 pošalji komentar
Profil i profit Profil i profit

Autor:
RTS

PROFIL I PROFIT o važnim ekonomskim temama govori na jednostavan način: o novcu, svojini, berzama, potencijalima i o svemu onome što čini život. [ detaljnije ]