Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Kalifornijski san - Nino Rakićević

Slučajan susret sa prijateljima doveo je Miru Adanju Polak u vezu sa Ninom Rakićevićem koji je došao u Beograd iz Amerike da obiđe stare prijatelje.

Nekadašnji fotograf "Politke" je želeo da ode u Ameriku da se tamo doškoluje i da potraži svoju srećnu zvezdu. U svojoj zemlji imao je već nekoliko priznanja, ali tu ne zastaje, već ide dalje. Upisao je Bruk univerzitet u Santa Barbari. I u Americi ubrzo dobija nagrade za svoj rad u nekoliko poznatijih marketinških kampanja, da bi danas obučavao i mlade fotografe. Pre četiri godine, "Soni" ga je izabrao da bude jedan od članova kreativnog tima. Kada je krenuo u daleki svet, nije imao istinsku nameru da tamo i ostane, ali dan za danom bio je sve uspešniji i ostvario je sve ono o čemu je maštao. Želeo je da se bavi umetničkom modnom fotografijom.

Srećem ga za večerom, slušam ga i pomišljam kako bi to bila zanimljiva priča sa srećnim krajem, koja bi nam pokazala da se ponekada želje i ispunjavaju. U rukama ima i najmoderniji mali foto aparat koji u isto vreme snima bolje od bilo koje kamere na koje sam navikla. Nisam ga pitala da li je ono što je doživeo bio njegov američki san i da li su mu se stvari događale slučajno i koliko su mu neznanci pomogli tamo daleko kada je počinjao.

Verovao je u neku srećnu zvezdu koja se uvek pojavi od negde i pokaže put kojim želite da idete. Pričao je o tome kako mu je sada, a videlo se da mu nedostaje jedan deo života koji je ostavio ovde, - priča o ovom susretu autorka.

broj komentara 0 pošalji komentar