Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Đorđe Ozbolt, umetnik koji će predstavljati Srbiju na 58. Bijenalu savremene umetnosti u Veneciji.

U Narodnom pozorištu premijerno "Nečista krv" u režiji Milana Neškovića. "Zadužbinu Milana Mladenovića" osnovali su prijatelji i kolege legendarnog muzičara i ustanovili istoimenu muzičku nagradu. Nastupom violiniste Romana Simovića i pijaniste Vadima Holodenka završava se ovogodišnji ciklus koncerata "Kolarac tvoj svet muzike". Uručena Nagrada za lepotu govora "Radmila Vidak", koju zajednički dodeljuju Radio Beograd 2 i Kulturno-umetnički program Televizije Beograd. Kulturni centar Beograda uzvratio posetu Rijeci bogatim izložbeno-filmskim programom "Grad i građani". Stogodišnjica formiranja pokreta Bauhaus u Nemačkoj obeležava se tokom cele godine, pored ostalog i otvaranjem novih muzeja.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Maja Tucaković
Montaža Nikola Manić
Realizacija Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar