Ovo je Srbija

Malo je poznato da je drveni most na reci Toplici, na regionalnom putu Kuršumlija - Lukovska Banja, kod Merćeza,star više od jednog veka. Preko njega prelaze i kamioni teški više od 30 tona. Koliko je bezbedan, trebali mu popravka - iz priloga Dragiše Stojanovića.

U nekoliko odeljenja Zdravstvenog centra u Vranju formirane su male biblioteke. Knjige su prikupljane više od godinu dana, u akciji Udruženja građana Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost. Učestvovale su i gradske ustanove - Narodni univerzitet i Javna biblioteka "Bora Stanković". Ima li čitalaca, koliko knjige olakšavaju bolničke dane, izveštava Danica Mirić.

Od večeras, naredna tri dana Šabac će ponovo biti prestonica humora i zabave jer počinje 33. Čivijada. Kako izgleda ovogodišnji program, hoće li biti održana najavljena parada trudnica, zna Gordana Manjenčić.

Gde je granica u svetu padobranstva, i da li je za veterane 63. Padobranske brigade penzija vreme za povlačenje ili usavršavanje, zabeležila je Lidija Georgijev.

Saznajte ko je Jagodinac Sreten Adžić i čime je sve zadužio srpski sport, prosvetu i pedagogiju, iz priloga Radovana Jovanovića.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Ljiljana Jovanović 

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija 

broj komentara 0 pošalji komentar