Oko: Vučić–Merkelova, 12. susret

Diplomatska ofanziva o Kosovu i Metohiji

Sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel, kao najznačajnijom partnerkom Srbije, kako je sam ocenio, predsednik Aleksandar Vučić razgovara danas u Berlinu. Na njen poziv, odražaće sastanak, drugi u poslednjih mesec i po dana, a dvanaesti do sada. Glavna tema susreta jeste Kosovo i Metohija, odnosi Beograda i Prištine.

Uoči odlaska u Berlin predsednik je rekao da ne očekuje mnogo i da će ti razgovori biti teški, ali da je važno da se pokuša naći najbolje rešenje. Iz kabineta kancelarke Merkel saopšteno je da će osim Koosva, teme susreta biti ekonomija, saradnja dve zemlje, odnosi unutar regiona i evrointegracije Srbije.

Susret Aleksandra Vučića i Angele Merkel tema je emisije Oko. Šta su poručili i koliko su  njihovi stavovi po pitanju Kosova i Metohije bliži, koliko dve zemlje povezuje ekonomija, a koliko politika. Iz Berlina izveštava novinarka RTS-a Tamara Stojsavljević.

Gosti emisije su novinarka Ljiljana Smajlović i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 14. apr 2018, 03:05) - Jova [neregistrovani]

Ko se pita ?

Sigurno da je dobro da Njemacka ima pozitivno misljenje o Srbiji, ali Amerika je ta koja donosi odluke na Kosovu.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]