Neka školska bude s vama

Od 3. februara 2018. na Prvom programu RTS-a pod sloganom "Neka školska bude s vama" - Redakcija školskog programa počinje sa emitovanjem novih 10 epizoda magazinske serije "Provetravanje" i igrano-dokumentarne serije "UPS! - U problemu sam".

Provetravanje

Većina mladih se odlučuje za instrumente poput klavira, violine, gitare... ali retko ko se odluči za sviranje na orguljama. O tome zašto se orgulje nazivaju "kraljicom instrumenata", koliko je komplikovano svirati na orguljama i koja je savremena primena ovog instrumenta govoriće mladi muzičari Mihailo Minjević i Anđelija Dimović. U Provetravanju će se predstaviti i članovi benda Bazuke. Njihova priča govori o tome kako jedan mali instrument kao što je ukulele može da podstakne na istraživanje, okupljanje i druženje. Pored sviranja, mladi mogu aktivno da učestvuju u organizovanju i kreiranju muzičkih aktivnosti. Takva prilika se ukazala kroz projekat Take over na Kolarcu. Kao deo međunarednog projekta, ovaj projekt je omogućio mladima da upoznaju organizaciju kulturne ustanove poput Kolarca i da istraže mogućnosti realizacije muzičkih programa o mladima i za mlade. O izazovima i lepotama rada na ovom projektu, govoriće članovi programskog saveta mladih na Kolarcu.

Saradnici: Kristina Filipović, Anja Conev, Sara Stanić, Ana Jovičić, Jana Petrović, Lidija Simić, Tamara Kedić, Mateja Maksimović, Bogdan Car, Stefan Jovčić, Luka Vukšić, Filip Radojević, Aleksa Petrović.

Urednik: Blaženka Bijelić
Novinar saradnik: Višnja Pečenčić
Montažer: Zorica Blagojev
Reditelj: Milica Soldatović Mikić

UPS! - U problemu sam: Autodestruktivnost

Koliko god je problematično kada su adolescenti nasilni, možda i više zabrinjava kada tu agresivnost usmere prema sebi, tj. kada postanu autodestruktivni. Šta je izvor autodestruktivnosti kod mladih i na koje je sve načine ispoljavaju? Zašto su adolescenti najsuicidalniji deo populacije? Po čemu je specifično njihovo shvatanje smrti i koji su faktori rizika za pokušaj samoubistva? Potražite odgovore na ova pitanja u epizodi "Autodestruktivnost" u kojoj učestvuju psihijatar dr Vojislav Ćurčić i učenici Pete beogradske gimnazije.

urednik serije: Tamara Vešković
producent serije: Biljana Dautović
glume: Nina Srdić Hadži-Nešić, Ana Ninković, Nikolina Kokunešovski, Đorđe Mišina, Aleksa Jovanović, Sergej Bojović, Aleksa Petrović, Ana Škiljević, Andrea Simonović, Milena Radovančev, Nikola Bićanin, Lazar Šljukić, Luka Jovanović i Nevena Eskić
stručni konsultant: Vesna Brzev-Ćurčić
scenario: Maša Vujošević, Kristina Đuković i Tamara Vešković
direktor fotografije: Milan Stanić
snimatelj: Aleksandar Beatović
fotograf: Gordan Jović
vizuelni identitet: Marko Rajić i Maša Vujošević
snimatelj zvuka: Ljuba Jovanović
originalna muzika: Vladimir Pejković
kostimograf: Natalija Lukić
scenograf: Aleksandar Cvijanović
dizajn zvuka: Srđan Filipović
montažer: Goran Mitrović
reditelj: Maša Vujošević

broj komentara 0 pošalji komentar
Neka Školska bude s vama Neka Školska bude s vama

Autor:
RTS

Od 3. februara 2018. na Prvom programu RTS-a pod sloganom Neka školska bude s vama - Redakcija školskog programa počinje sa emitovanjem novih 10 epizoda magazinske serije Provetravanje i igrano-dokumentarne serije ''UPS! – U problemu sam''. [ detaljnije ]