SAT: Biciklisti na udaru zakona

Uz veliki broj motociklista, sa prolećnim danima, na ulicama je sve više biciklista.

Prema statistici, oni su jedna od najugroženijih kategorija u saobraćaju, pa će danas u emisiji glavna tema biti posvećena upravo njima. Ko ih edukuje, da li neko proverava njihovo znanje i ko ih i zašto kažnjava.

Pripremljen je i odgovor na večito pitanje, zašto leti treba obavezno skinuti zimske gume, kao i kada i kako očistiti klimu koja može da utiče i na zdravlje vozača i putnika.

Gledaoci će ekskluzivno upoznati jedan futuristički automobil koji prepreku iza krivine uočava pre nego što dođe u vidno polje vozača. Naravno, videće i novu Mercedesovu "e-klasu" koja je stigla i na srpsko tržište, a u rubrici Predstavljamo detaljno će upoznati reno "tvingo".

Na vikend putovanje SAT gledaoce vodi u banju Vrujci.

Repriza emisije je nedeljom na Drugom programu u 23.43 sata i ponedeljkom u 19.00 časova, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 7 pošalji komentar
(ponedeljak, 02. maj 2016, 17:47)
anonymous [neregistrovani]

Kako registrovati mopet Tomos APN 4

Molim Vas imam jedno pitanje. Posedujem moped Tomos APN 4, koji ima 49 cm i po karakteristikama brzinu od 48 km. Ako Zakon o saobracaju poznaje mopede do 50 cm i brzine do 45 kmm, a motocikle preko 50 cm i preko 45 km brzine postavljam pitanje kako registrovati APN 4 na zute tablice.
S postovanjem.

(ponedeljak, 25. apr 2016, 15:00)
anonymous [neregistrovani]

biciklisti

da li je moguce da biciklisti moraju da sidju sa bicikla na pesackom i da predju gurajuci biciklo???

(četvrtak, 14. apr 2016, 11:44)
tatatatira [neregistrovani]

grcka

postovani,da li planirate patrolu do olimpske regije,mnogo bi nam znacilo,planiramo prvi put kolima do tamo,a vasa patrola je od velike pomoci uvek...pozdrav i samo tako nastavite!!!

(utorak, 12. apr 2016, 18:10)
Tulipan [neregistrovani]

@ Маса "појединаца" нема појма како се скреће лево

Vezano za ovaj problem, samo da dodam da ni vozači na četiri točka nisu ništa bolji. Mnogima su pokazivači pravca na vozilu još jedan u nizu "dodatne opreme" koje nikada ne koriste. Ili ih koriste kad već započnu promenu smera kretanja vozila. Bahate vožnje ima na sve strane, a i nasilnička je ponovo u porastu.

(nedelja, 10. apr 2016, 20:09)
anonymous [neregistrovani]

Маса "појединаца" нема појма како се скреће лево

Процењујем да 80% оних коли нису возачи, нема појма како се скреће лево, тачније, не уме да се престроји.
Једни иду лево из крајње десне траке, а велики број их, у двосмерној улици, иде уз леви ивичњак. Право на ауто који из супротног смера скреће десно.
О давању сигнала руком или освртању за собом пре скретања да не говоримо.
Чешће се почешају него што покажу куда скрећу.

(nedelja, 10. apr 2016, 19:49)
Stalni [neregistrovani]

Konacno

Konacno ste se setili da govorite o biciklistima. Tacno je da ima puno bahatih vozaca bicikala, ali to su pojedinci. Isto kao i sa vozacima i motociklistima. Potpuno ste u pravu kada kazete da je potrebno vise tolerancije. Nastavite sa tom temom

(nedelja, 10. apr 2016, 18:19)
anonimus [neregistrovani]

Sat

Treba daleko više računa svi da vode o drugima, vaspitanje a ne blage kazne uradiće posao. Kazna ili drakonska ili nikakva.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]