Ko će da zapošljava i po kojem zakonu

Zakon o radu na popravnom do izbora nove Vlade?

Počeo je novi krug dogovora o zakonu o radu koji je pred raspisivanje izbora bio jedan od ključnih problema unutar Vlade. Dok se polemiše da li je sada veći problem u tome što radnici ne mogu lakše da se zaposle ili , pak, lakše da se otpuste , stekao se utisak da će novi zakon da reši probleme svih onih 700 hiljada građana koji su prijavljeni u službi za zapošljavanje.

Ipak, istina je da zakon ne može sam od sebe da reši te probleme već je i on sam postao problem i dodatno zakomplikovao već složene odnose između poslodavaca i sindikata. Radnici su u toj polemici ostali sa strane bez jasnih informacija o tome šta se zaista zakonom menja.

Koliko će novi zakon o radu da popravi položaj onih sa poslom i da pomogne onima koji posao traže i kolike su šanse da se usaglase sindikati i poslodavci do izbora nove Vlade - o tim i drugim pitanjima u Oku ekonomije, Vesna Damjanić Branković razgovara sa predstavnicima sindikata Ljubisavom Orbovićem i Rankom Savić, a stavove poslodavaca
braniće Nebojša Atanacković iz Unije poslodavaca i Maja Piščević iz Američke privredne komore.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 13. feb 2014, 17:29) - anonymous [neregistrovani]

Isti igraci

Isti igraci, ista igra, stara prica. Toliko vrsnih strucnjaka za radno pravo i univerzitetskih profesora ima a vi dovodite igrace koji zive i rade samo za sebe, i sindikalci i maloprivrednici.Ako kazu neku sitnu novu ideju onda ste vi kao voditelj uspeli.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]