Странац у Србији- Моника Пикер

Ранка Јакшић, ауторка и уредница серијала документарних емисија "Странац у Србији", наставља да прати живот страних држављана у Србији.

Свакодневна пословна путовања из државе у државу, с континента на континент, одавно су један од начина на који живи овај глобални свет. И док се време све више убрзава, многи покушавају да му доакају и направе другачију и бољу организацију живота како би успели што више да добију за себе: за пословни и приватни живот. Такви људи представљају оличење овог времена, а неки од њих су у своје животне путеве уклопили и Србију, као што је то урадила Аустријанка Моника Пикер.

Моника Пикер је доктор историје уметности. Дипломирала је и на Факултету за словенске језике. Говори седам светских језика. Посао банкара, супруга Александра, налагао је сталне селидбе, те је породица живела у Аустрији, Русији, Пољској, Казакстану и Србији. У свакој од ових земаља Моника Пикер је успевала да ради и подиже своје троје деце. У Москви је предавала на Универзитету Ломоносов, у Варшави на Гетеовом институту, у Алматију на Немачко-казакстанском универзитету, у Београду на институтима за језике. Пошто су деца порасла и отишла на студије, Моники је остало више слободног времена за себе. Данас је њено седиште у родном Салзбургу где је основала компанију "Алетхеиа" и бави се различитим дисциплинама у три дражаве на два континента: у Аустрији, Србији и Казакстану. У Аустрији држи јавна предавања о Казакстану, о начину живота и економији земље. Ту ради и у организацији "Бизнис мама", а бави се и интеркултуралним програмом на Универзитету у Казакстану. Такође је члан "Женске бизнис асоцијације" у Салзбургу. Своја знања из области данашњих нових дисциплина, као што је тим бизнис коучинг, преноси младима у Београду, Салзбургу и Алматију, а по позиву држи предавања и у другим земљама.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво