Наши сусрети: Писац лекарске етике, Петар Пјешивац

Рођен је у Аделејду, две трећине живота живи у иностранству, има каријеру успешног лекара, до сада је написао шест књига, отац је четворо деце. Упознајте др Петра Пјешивца, српско-аустралијског песника и есејисту, надареног писца који се литерарним ексклузивитетом Када се заврши рат представио на Сајму књига 2018. Несвакидашњи, интригантни роман, болна је парабола о изгнанству, а многи критичари су га окарактерисали као љубавно-психолошки трилер.

У литературу је ушао детективнским романом Ж, затим је написао Три двојине нара, Приручник за рушење, Повратак Ж-а, за који је 2013. године добио Награду Златна сова, а потом и Приручник за цинкарење. Његова два романа ушла су у избор за НИН-ову награду. Потписује бројне текстове у часописима за културу.

Петар Пјешивац је писац неспорног талента, који, како потврђује његов роман Када се заврши рат, својим делима даје сасвим другу димензију, књижевном вештином којом је у стању да сопствено искуство виртуозно проноси кроз закулисни, и до самог краја читаоцу, неразрешиви ток радње.

 Аутор емисије мр Мирјана Раичевић Тасић

 Реприза, 20. јун у  05:26 и 13:26

број коментара 0 Пошаљи коментар