ТВ лица: Бранко Милићевић Коцкица

Бранко Милићевић је обележио детињство многих генерација које су стасавале гледајући легендарни ТВ серијал у чијој репризи данас уживају неки нови клинци.

Иако Бранко нерадо учествује у ТВ емисијама, без проблема је пристао на чак три дана снимања које је почело у Београду, а завршено је у Бања Луци, присетивши се прве емисије у серијалу ТВ лица... као сав нормалан свет у којој је био гост пре 15 година.

Уочи премијере у Позориштанцу Пуж Тања Петернек га је преслишавала текст, а његова супруга Слободанка Цаца Алексић говорила је о њиховом заједничком животу, о креативним бурама и великој љубави која траје пола века, о легендарним представама у Атељеу 212 које су заједно радили, али и о одлуци да никада не одустану од стваралаштва за децу. Уз буран аплауз завршена је још једна премијера, а затим је све спаковано у комби и кренули су пут Републике Српске.

У дивном амбијенту малих воденица у Крупи на Врбасу Бранко је показао да га не напушта истраживачки дух направивши ситуацију као са снимања Коцкице. Улазио је у млин, испитивао какво је брашно, представио нам Ђоку Млинара код кога увек сврати, али је и говорио нежно и надахнуто о деци из Коцкице, о Каји Жутић која није учествовала на снимању јер није доручковала, па је била кажњена, али је много година касније играла у Пужу и то неваљалу принцезу. Испричао је какав је он био као клинац и зашто је живот посветио деци верујући да доброта може да се учи баш као што кажу стихови завршног сонга једне њихове песме - Бићу добар сваког дана, трудићу се снажно.

Реприза, 21. мај у 06:05 и 14:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво