Срби на Крфу

Документарни филм Срби на Крфу - сто година од Албанске голготе кроз хронологију догађаја бележи једно од највећих страдања српске војске и народа - Албанску голготу.

Филм доноси нове и до сада необјављене фотографије кoje су забележиле савезничке армије (Француска, Велика Британија и Италија) током боравка српске војске у Албанији и њене евакуације на грчко острво Крф. Снимање је трајало годину дана и обављено је у седам европских земаља.

Документарни филм Срби на Крфу реализује се у копродукцији Радио-телевизије Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Министарства одбране Републике Србије. Истраживање у Лондону финансирао је, посредством амбасаде Велике Британије у Србији, Одбор за обележавање Првог светског рата Велике Британије, а до сада углавном необјављене фотографије српске војске на Крфу уступило је Министарство културе Републике Француске посредством амбасада Француске у Београду.

Ауторка филма је Слађана Зарић, новинарка Весна Илић, редитељка Ивана Стивенс, директор фотографије Петар Вујанић. Продуценткиња филма је Снежана Родић Синђелић.

Реприза, 19. новембар у 09:04

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво