На веслу прича: Шетач у посети – Славко Стаменић

Све су воде једна вода. И ми смо вода. Или смо краткорочни туристи у дуговечности општег тока. Какогод, купине су укусне. Орао лети високо. Ветар је лековит у врелом дану. Чиме нам смрде трагови? Можда смо спремни да платимо цену свога греха. Бар да се насмејемо и наздравимо у то име. Славко Стаменић, рођен 1961. године, филолог и аутор романа, приповедака, драма, есеја. Објавио је осам књига прозе. Приредио више антологија. Аутор је неколико уџбеника за основну школу.

О својој причи на веслу Стаменић је изјавио: „Никад на реку не идем без поезије. Јер она то јесте. Свако мрешкање, талас, риба која се праћака, дрво које баца хлад, стрма обала, птица у лету... Волим да ходам поред реке, да разменим лепу реч са онима који су, као ја, на реку избегли баш у тај час. Невероватно је колико се људи боље разумеју на води. Опет, страшно је колико ми не умемо да разумемо воду, шта смо све спремни да урадимо природи. Као да јој не припадамо."

Редитељ, продуцент, аутор оригиналног концепта: Растко Шејић; композитор, монтажер тона: Владимир Лешић; камера: Борис Несторовић, Часлав Петровић; колор корекција и пост: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; организатор снимања: Александар М. Поповић; спикер: Александар Новаковић; лађар: Коста Миловановић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић

Пројекат подржалa: Градска општина Обреновац
Подршка: Climate Action Network Europe, 350.org
Продукција: Удружење „Шта хоћеш"

реприза, 27. јул у 02:40 и 10:40

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво