Студио 6: Ансамбл Метаморфозис

Камерни aнсамбл Метаморфозис основан је 2005. године на иницијативу виолисте и уметничког директора Саше Мирковића. Ансамбл је од настанка посвећен извођењу граничних жанрова уметничке музике, као што су нова музика, world music, дела која дотичу или садрже елементе популарних стилова, али и извођењу добро познатих дела западно-европске музичке традиције у новом руху - у другачијим, новим аранжманима и сценским поставкама, који представљају својеврстан одговор на савремени тренутак, укус публике и праксу музичког извођења у свету.

Желећи да допринесе не само промоцији, већ и развоју српске музике, Метаморфозис је посебно посвећен поручивању и премијерном извођењу дела домаћих аутора, како оних најмлађе генерације, тако и већ етаблираних аутора. Током свог релативно кратког постојања, премијерно је извео импозантан број композиција посвећених управо ансамблу и Саши Мирковићу. Тренутно сарађују са великим бројем композитора, како из Србије, тако и из иностранства.
На програму су дела Драшка Аџића, Драгане Јовановић, Ирене Поповић, Наташе Богојевић и Владимира Трмчића, као и Песме моје мајке Јосипа Славенског.
Ауторско уреднички тим: Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић и Невена Поповић
Режија: Иван Милановић
Дизајн звука: Зоран Марић

реприза, 25. април у 04:00 и 12:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво