Траговима лудог, младог света

Концерт за луди, млади свет остао је упамћен по иновацијама у видео-форми. Екипа концерта је у жељи да нову и енергичну музику измести из студија, експериментисала са локацијама за снимање, са режијом и монтажом. О утицају емисије на рокенрол културу на овим просторима говоре рок критичари Петар Пеца Поповић, Мома Рајин и Александар Жикић, проф. др Радина Вучетић и историчар мр Марко Перић, аутор књиге Концерт за луди млади свет.

Кључна тема је слика времена у којем настаје серија, а нарочито промене у старим медијима и развој нових. О томе говоре: Вишња Марјановић, уредница часописа Џубокс, Бане Цветковић, први водитељ емисије, Никола Нешковић, новинар и уредник Радио Београда и Телевизије Београд, чланови бендова који су тада свирали - браћа Јелић, Влада Јанковић Џет, Зоран Симјановић, Бојан Хрељац и Слободан Орлић, као и редитељи са Борисом Миљковићем на челу.
Важан сегмент емисије је архива из сачуваних епизода Концерта за луди млади свет.
Директор фотографије је Драган Лапчевић, монтажер Зоран Поповић, асистент режије Мишел Раковић, режију потписује Бојан Воркапић. Уреднице емисије су Лидија Божић, Селина Ловрен Аксентић и Ана Милићевић.

реприза, 27. март у  02:05 и 10:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво