Завичај – живети заједно

Позоришна представа "Дубравко и Сања" коју су направили људи окупљени у Удружењу за помоћ особама са сметњама у развоју, Живимо заједно, у општини Стари град и млади глумци београдских позоришта, помера границе у раду на укључивању особа које имају сметње у развоју у животне просторе и садржаје који до сада нису били део њихове свакодневице, али и оне границе које постоје у нашем промишљану позоришта, а онда и живота.

Кроз причу о осавремењеној љубави Ромеа и Јулије, води нас антрополог др Слободан Наумовић, који је био сведок настанка представе и са камером забележио тренутке који су променили начин живота и размишљања свих учесника.
Ограничења људи са сметњама у развоју, склони смо да посматрамо као другост, а њих као особе мање вредне, са мање људскости. Визуелна антропологија је научни инструмент, којим он покушава да причу о Монтекима и Капулетима наших дана објасни и да помоћу присуства камере и забележеног осветли, ово за учеснике преображујуће искуство превазилажења ограничења -"јер је уз љубав све могуће".
Уз глумце и родитеље, у емисији учествују, дефектолог Лепосава Станковић, Златко Грушановић, писац представе, Марица Вулетић-Наумовић, редитељ и Дејан Козић председник Удружења "Живимо заједно".
Уредник серије Татјана Феро, сниматељ Бранко Пелиновић, монтажер Горан Мијић, редитељ Радослав Московлић.

реприза, 23. август у 00:05 и 08:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво