Културни дневник

Гост Културног дневника је књижевни критичар и колумниста Теофил Панчић, овогодишњи добитник награде Фондације "Тања Петровић", за изузетан допринос афирмисању културе и уметности у медијима.

У фокусу Културног дневника - документарци о филмским иконама на 47. Фесту.

Гост Народног позоришта у Београду, драматург Имануел Шипер из чувене позоришне трупе "Римини протокол", на сцени Раша Плаовић одржао је перформативно предавање под називом "Релационе драматургије и инсценирана постдемократија у театрологији".

У Галерији Коларац отворена је изложба Милице Ракић "Лепа сам као револуција", којом ова уметница наставља да истражује значење појмова архивирања, колективног сећања и личног искуства.

Дан финске културе и Дан Калевале, магичног финског националног епа, били су повод за окупљање у клубу Полет.

У рубрици Реч критике говоримо о представи "Идеалан муж", рађеној по тексту Оскара Вајлда, у режији Предрага Штрпца, која је премијерно изведена поводом Дана Београдског драмског позоришта.

У бечком МУМОКУ је отворена изложба која тематизује орнамент и његово место у уметности. Поставка се односи на америчку сцену "Нове декоративности" седамдесетих и осамдесетих година, али у ширем контексту, и на европско схватање, у појединим периодима, орнамента као инфериорног облика уметничког израза.

Уредник: Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Бранислав Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар