Милован Ђилас: Пад

Седма епизода: Епизода је посвећена Ђиласовом политичком паду, Трећем пленуму и сукобу с Титом и партијом.

Након серије чланака у Борби и Новој мисли у којима Ђилас наставља са критиком процеса стаљинизације у држави у партији, залажући се за демонополизацију КП Југославије Тито наређује да се престане са штампањем Ђиласових чланака у Борби.

У јануару 1954. Тито заказује Трећи пленум на којем ће Милован Ђилас бити изложен до тада невиђеној критици и где ће у своју одбрану рећи: Хвала вам другови што са мном нисте поступили као са Хебрангом.

Учесници: Томаж Ивешић, историчар, Љубљана, Микоња Кнежевић, филозоф и теолог, Београд, Даниел Ивин, историчар, Загреб, Александар Милетић, историчар, Београд, Твртко Јаковина, историчар, Загреб, Љубомир Ђукић дипломата и публициста, Срђан Цветковић, историчар, Београд, Иво Голдштајн, Милан Ристовић, историчар, Веселин Павлићевић, публициста, Подгорица, Матија Бећковић.

Аутор: Ненад Милошевић

Монтажа и музика: Бојан Перишић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво