Дежурни кривци

Вербал Кинт је једини сведок који може да каже нешто о неуспешној акцији полиције у којој је погинуло много људи и нестало пуно кокаина у експлозији и пуцњави на броду. (The Usual Suspects, 1995)

Иако у почетку одбија да ишта ода, јако брзо попушта под претњама и објашњава како се група првокласних криминалаца нашла на том броду. Надимак Вербал је и добио по свом великом језику који не зна увек да контролише.

Своју причу почиње од догађаја који се десио пет дана пре експлозије и пожара на броду. Због крађе камиона је ухапшено пет разбојника који у притвору договарају заједнички посао, а убрзо следи и други посао. Други посао се није завршио како је требало, па их посећује човек Кајзера Сосеа, злогласног криминалца који је изузетно моћан и кога нико никада није видео. Његов гласник предлаже велику пљачку коју је смислио лично Сосе. Иако је практично немогуће извести пљачку, Сосе се не одбија.

Филм је окупио јако добру глумачку екипу, иако буџет није био велики, 6 милиона долара. Кевин Спејси је добио Оскара за најбољу споредну улогу, а Маквори за најбољи оригинални сценарио. Критике су биле одличне, а ни реакција публике није била ништа слабија. Иако без велике рекламе, филм је зарадио скоро 4 пута више од уложеног. Интересантно је да је Кајзер Сосе нашао своје место међу 100 најчувенијих филмских негативаца.

Улоге: Чез Палминтери, Кевин Спејси, Кевин Полак, Бенисио дел Торо, Стивен Болдвин, Гебријел Берн, Пит Постелвајт, Ђанкарло Еспозито, Сузи Амис ...

Режија: Брајан Сингер

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво