60 најлепших народних песама

У овом издању емисије, црногорска постава долази да гласа за 60 најлепших народних песама и на списку нема само црногорске песме.

Беки Бекић и Небојша Нешо Лутовац - један из Гусиња "подно Проклетија", а други из Берана, тачније из будимљанског краја севера Црне Горе. Одмах за њима својих 10 фаворита у избору за 60 најлепших народних песама откриће звезда југословенског рока Милић Вукашиновић, а Зоран Живановић Жика Зана (ЗЖЗЖ, како су га водитељи скраћено звали) гласаће као аутор многих народних песама уз посебан поздрав Добривоју Топаловићу.

Да прича буде комплетна, потрудиће се пуковник у пензији проф. др Мића Живојиновић, који је и сам био аутор победничких народних нумера многих фестивала у бившој Југославији. Професор ће нам у част преминулог Томе Бајића (један од браће Бајић) открити прве речи песме "Иде Миле лајковачком пругом", које је чуо од свог деде Солунца.

У кући Цојлета Манојловића (верног гледаоца емисије 60 најлепших народних песама и познаваоца народне музике, а улогу глуми Срђан Ивановић) штрајк глађу је у току!
Један комшија штрајкује, јер на списку од 500 нумера, које је РТС понудио на гласање за најлепше, "нема једне песме". Он ћути, не једе, не пије и чека да му се испуне захтеви које нико не може да схвати и одгонетне... Цојлетова сестричина Беба (глумица Анђелка Симовић) покушава да сазна штрајкачке захетве, али безуспешно.

Гласајте за одабране песме које се налазе на нашој листи.

Начини гласања:
- На сајту www.60narodnih.rs можете гласати и видети комплетан списак од 500 песама.
- Означавањем песама које вам се свиђају, такозваним "лајковањем" на каналу емисије на Jutjubu,
- писмима са десет назива песама, на адресу Таковска 10, 11000 Београд, са назнаком "Гласање за 60 најлепших народних песама",
- телефоном - укључењем у радијску емисију "60 најлепших народних песама" коју води и уређује Ненад Камиџорац суботом од 14 до 15 часова, на Првом програму Радио Београда.

Пратите све у вези са пројектом РТС-а "60 најлепших народних песама" и на друштвеним мрежама Фејсбук, Твитер и Инстаграм "60 најлепших народних песама" #60народних и пишите на имејл адресу: 60narodnih@rts.rs.

Водитељи емисије: Бојана Марковић и Милан Поповић
Уредници емисије: Душан Шуклетовић и Милан Поповић
Музички уредници: Јована Дукић и Душан Шуклетовић
Сценарио: по идеји Милана Поповића 
Редитељи: Петар Станојловић, Дарко Камарит, Милица Солдатовић Микић и Миодраг Коларић

Подсећамо: Осим телевизијске емисије, суботом је од 14.00 на Првом програму Радио Београда истоимена радијска емисија "60 најлепших народних песама" (уредник и водитељ Ненад Камиџорац).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво