На веслу прича: Santa Maria in Punta

„На веслу прича: Santa Maria in Punta“ Луције Ђурашковић премијерно на РТС…

Неко је морао да започне. Ко је први поверовао? Ко је испричао истину? Стварањем, рођењем, жртвом, васкрсењем… Или је истина очигледна? Само нисмо увек били способни да је спознамо. Чекаш невољу да би се опсетио? Да се сруши небо? Кад не знаш куд удараш у искушењу… Кога дозиваш? Којим речима? Знаш ли ко те љуби силно?

Луција Ђурашковић рођена је 1960. године у Котору. Дипломирала историју уметности на Филозофском факултету у Београду, а магистрирала на ФТХ (Факултету за туризам и хотелијерство) у Котору. Историчар је уметности, музејски саветник и ликовни критичар. Од 1985. године запослена је у Културном центру Будва, данашњој ЈУ Музеји и галерије Будве, чија је директорка у другом мандату од 2017. године. Иницијатор је и организатор манифестације „Љубишини дани“. Од 2004. године је члан Одбора за етнологију ЦАНУ. Године 2015. је била селектор престижног 37. Ликовног салона „13 Новембар“ на Цетињу. Аутор је шест монографија, великог броја сценарија за РТЦГ и ТВ Будва. Главни је уредник четири монографије. На Радију Будва уређивала и водила емисију „Трагом културне прошлости Будве“. Објавила велики број стручних радова, ликовних критика и текстова везаних за културну баштину Црне Горе.

ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/v3RSzBs2hms

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; извршни продуцент: Жељко Комененовић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Александар Калезић, ДП; сниматељ: Ђорђе Обрадовић; монтажер: Милан Пејновић; арт директор: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; баркаријоли: Милан Свитлица, Рашко Секуловић, Никола Стојановић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Шта хоћеш ©2019. wdoyouw.org, Матица Боке

Пројекат подржали: Општина Будва, ТО Будва
број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 26. јул 2019, 07:23) - Ana Radovanovic [нерегистровани]

Dama

Ne samo da je strucnjak u svom poslu vec mogu reci da je gos-dja Lucija Djuraskovic jako DOBAR COVJEK a to se nazalost danas tesko srece.
Zasluzuje svu srecu ovog svijeta.