Медијска мрежа српске дијаспоре: Српска разгледница из Америке

У новом издању емисије Српска разгледница из Америке, коју припрема и води Александар Жигић, видећемо како је протекао донаторски ручак за камп у Манастиру Нова Грачаница. Догађај је организовало Епархијско Коло Српских Сестара. На ручку се прикупљају средстава која помажу рад Кампа, кроз који сваког лета прође неколико стотина учесника. Поред осталих, о значају кампа Грачаница говоре Владика Лонгин, Отац Серафим Балтић, Председница Кола Сестара Мира Анђелковић и други.

Други део емисије посвећен је врхунским спортистима из Србије који раде у САД. Тренер Фудбалског Тима Чикаго Фајр, Вељко Пауновић говори о протеклом току сезоне, као и о новим и досадашњим члановима клуба. Ту су, поред осталих, Немања Николић и Александар Катаи из Србије, Бастијан Швајнштајгер, а међу новим играчима је и Николас Гаитан.

Следи и разговор са Бобаном Марјановићем, који је показао одличну игру на почетку плејофа НБА лиге. Он сада игра у свом четвртом кошаркашком  НБА тиму, Филаделфији, где добија највише минута до сада, и то узвраћа значајним бројем поена.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

број коментара 0 Пошаљи коментар