Прича о Богу са Морганом Фрименом

Епски серијал који истражује како су религије обликовале светску историју - и како и даље утичу на животе свакога од нас без обзира на то у шта верујемо или не верујемо.

Оскаровац Морган Фримен обилази света места широм планете, а свака епизода се бави различитим аспектима религиозности и покушава из различитих углова да приступи питању постојања Бога и свим осталим недоумицама и питањима која одатле произилазе. Одговоре на ова питања покушавају да понуде припадници различитих религија и филозофских школа.

Четврта епизода: Ко је Бог?

Данас скоро четири милијарде муслимана, хришћана и Јевреја обожава истог, јединог бога. Сви они верују да је тај невидљиви бог увек с њима, без обзира кад и где му се обраћају. Он је чиста енергија. Нема име. Нема лице. Нема ничег што можете да додирнете. Како се обраћате богу који нема физички облик? Како знате шта јесте, а шта није божанско? Неке религије верују да бог може да узме физички облик. Тај облик је човек.

У овој епизоди Морган Фримен креће на путовање светом да би сазнао како се људи различитих вера повезују с богом, и открио како су се наша схватања о томе ко је бог мењала током миленијума.

број коментара 0 Пошаљи коментар