Културни дневник

У Галерији "Ремонт" отворена је изложба финалиста Награде "Димитрије Башичевић Мангелос" и саопштена одлука жирија о лауреату овог признања.

Међународни фестивал "Дани оргуља" затвара један од најбољих концертних оргуљаша данашњице, француски уметник Венсан Дибуа, који је од 2016. године на престижној позицији титуларног оргуљаша катедрале Нотр Дам у Паризу.

У оквиру 48. Филмског фестивала у Сопоту, одржан је панел разговор посвећен 95. годишњици рођења редитеља Пурише Ђорђевића и отворена изложба плаката његових филмова.

У Галерији "Новембар" отворена је изложба скулптура Марка Црнобрње "О великим малим људима и малим великим бригама".

У Карловим Варима у току је 54. Међународни филмски фестивал, на који је ове године стигло више од 300 филмских стваралаца, а представљена су 182 играна филма из целог света, у више селекција.

Гост Културног дневника је редитељ и писац Филип Чоловић, поводом новог романа "Разбрајалица за Андреаса Сама".

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Марко Драгојевић
Реализатор: Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]