Културни дневник

Гост Културног дневника је редитељ Јуриј Александров, руски национални уметник, уметнички директор Опере Санкт Петербурга, која 8. и 9. маја гостује у Народном позоришту и у Мадлениануму.

Мајска изложба графике београдског круга отворена је у Галерији УЛУС-а. Том приликом додељена је Награда Велики печат Графичког колектива.

У Музеју науке и технике, у оквиру програма "Србија ствара", одржана је панел дискусија "Уметност и наука".

Представљамо књигу "Позориште је контролисано лудило" немачког интелектуалца, драмског писца и редитеља Хајнера Милера.

У Галерији Библиотеке града Београда отворена је изложба слика "Тренутак" Наташе Јанковић.

У Музеју Југословенске кинотеке уприличено је сећање на недавно преминулу глумицу Нађу Подерегин.

Чешки писац Марек Томан борави у нашој земљи. Срешће се са читаоцима у Чачку, Ваљеву и Крагујевцу.

У Њујорку је, у Музеју Гугенхајм, у току изложба уметнице Симоне Ли. Сфера њеног интересовања су афричка уметност, перформанс и феминизам.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Оливера Милошевић
Монтажа Милош Ачански
Реализација Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]