Културни дневник

Гост Културног дневника - млада уметница Гала Чаки. Повод - њено учешће на изложби у Гран Палеу у Паризу на позив Салона независних.

Под слоганом Без заштите, у Београду се до трећег марта одржава Међународни филмски фестивал ФЕСТ. 47. издање отвара филм "Миљеница "Јоргоса Лантимоса. Први пут у Дому омладине поетски концерт Петра Божовића "Ветар, лишће и ја". У Атријуму Народне библиотеке Србије, читањем постхумно објављених прича, обележава се дан рођења Данила Киша. У оквиру циклуса Мудрословље 3, на концерту Београдске филхармоније у Коларчевој задужбини наступа виолиста Саша Мирковић. У Салону Музеја савремене уметности отварање изложбе Мариеле Цветић "Conquistado. Из културе и уметности". У суботу 23. фебруара у Хангару у Луци Београд наступ светске хаус звезде Hot Since 82, једног од најуспешнијих европских ди-џејева и продуцената.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Маја Туцаковић
Монтажа Никола Манић
Реализација Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]