Тако стоје ствари

СОС Дечија села представљају јединствен концепт бриге о деци без родитељског старања. Постоје у 134 државе, а прво такво село у Србији изградјено је у Краљеву пре 12 година. СОС Дечија села Србија тренутно су у потрази за родитељима/хранитељима. Како функционишу Дечија села, ко може и како да постане родитељ или старатељ, је тема за нашу фокус групу.

Градимир Стојковић испричаће како је постао најчитанији писац за децу и младе у последњих двадесет година на просторима бивше Југославије. Све његове књиге имале су неколико издања и преводјене на неколико светских језика. Уз његовог Хајдука Глигорија Пецикозу одрастали су мали људи и постајали велики.

Њима не требају паузе, одмор, немају мамурлук и спремни су за рад у свако доба дана или ноћи - роботи! Према неким проценама, у блиској будућности роботи ће заузети свако друго радно место на свету. Најбољи пример је Немачка одакле нам стиже репортажа о индустријској револуцији 4.0.

Како се предузетнице из Чачка боре за тржиште и јесу ли у томе успешније од мушкараца?

Зашто је једна авијатичарка постала дизајнер намештаја и има ли шта заједничко тим професијама?

Уредник и водитељ: Сања Драгићевић Бабић

Уредник емисије: Душко Николић

број коментара 0 пошаљи коментар
Тако стоје ствари Тако стоје ствари

Аутор:
РТС

Шта говоре људи који имају шта да кажу, шта треба да знамо о ономе што нас брине и радује? O свету и животу. Откривамо, поправљамо, чувамо. [ детаљније ]