Око: На путу свиле - култура

Најлепши и најелегантнији град на свету, како је Хангџоу описао Марко Поло, четвртину прихода остварује захваљујући садржајима култури и креативној индустрији. Може ли путем свиле тај рецепт да се пренесе у Србију?

Хангџоу, једна од древних кинеских престоница, а данас један од најважнијих културних цетара Кине био је домаћин министарског скупа Кине и 16 земаља централне и источне Европе. Каква је културна сарадња у оквиру пројекта "Један појас, један пут", колико је Србија важна на "новом путу свиле", како у Кини гледају на нашу земљи у и да ли је Бата Живојиновић и даље најпрепознатљивије филмско лице,  за Око говори министар културе Кине Луо Шуганг.

Српски министар културе Владан Вукосављевић сумира резултате посете министарском самиту у Хангџоуу. Када ће бити отворен културни центар Србије у Пекингу и колико ће то допринети промоцији српске културе у Кини? Да ли ће два најзначајнија музеја у Београду бити отворени у предвиђеном року?

Погледајте репортажу из највећег музеја свиле на свету, Националног музеја свиле Хангџоу, али и како изгледа град који је годинама у врху Форбсове листе градова са одличном инвестиционом климом и који је у Кини више пута проглашаван за најсрећнији град.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 06. окт 2017, 18:53)
gledateljka [нерегистровани]

CCTV 9

ozbiljan kanal o Kini, RTS bi mogla da preuzme neke dobre emisije , posto ga ni jedna srpska kablovska mreza nema. emisije o kulturi, nacionalnoj geografiji i istoriji Kine, razvoju i inovacijama..nadam se da je to tehnicki moguce.

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]