Жикина шареница

Ове суботе је последња пролећна емисија "Жикина шареница" и биће прича о сребрном будаку кнеза Милана Обреновића којим је означио почетак изградње прве пруге Београд - Ниш 1881. године. То је иначе прва пруга изграђена у Србији.

Светски дан музике у емисији "Жикина шареница" обележиће бројни извођачи својим најлепшим песмама. Најавићемо "Блуз маратон" на Кошутњаку, финале емисије "Шљивик" на РТС-у која негује српску традиционалну музику, као и Тамбурица фест у Новом Саду.

Ту је и прича и музика Марине Милић Апостоловић о Шопену и његовој музици. Гледаоци ће чути Мазурку која је инспирисана фрулама и игром сеоских девојака - инспирацију је Шопен нашао у сеоском амбијенту Пољске.

И ове године одржан је традиционални марш Друштва норвешко-српског пријатељства у Горњем Милановцу, а репортери су припремили занимљиву репортажу.

У Јагодини, у оквиру Народне библиотеке веома успешно делује пројекат пољопривредних библоитека. О томе причају аутори и учесници пројекта.

Аутор и водитељ Жика Николић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Шареница Шареница

Аутор:
РТС

У Шареници гостују: сељаци, занимљиви људи, академици...свако ко има нешто заниљиво да каже, прикаже, одигра, отпева. [ детаљније ]