Око економије: Србија и ЕУ

Почетак преговора са Бриселом - историјски догађај и нова шанса.

Пријем Србије у Европску Унију почео је данас! У Бриселу првом међувладином конференцијом делегације Београда и Европске Уније почели су преговори који би требало да се окончају до 2018. године.

Шта Србију чека наредних година, шта се мења у политичком и економском погледу, колико морамо да се променимо ради нас самих, а колико ради Брисела и хоће ли овај дан заиста да буде "историјски", нека су од питања на која ће одговоре у Оку дати Маја Бобић, генерална секретарка Европског покрета у Србији, Жељко Сертић, председник Привредне коморе Србије и Владимир Вулетић, социолог.

Утиске и вести из Брисела пренеће дописник РТС-а Душан Гајић.

Емисију води: Весна Дамјанић Бранковић

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 22. јан 2014, 00:47) - anonymous [нерегистровани]

2018

"U Briselu prvom međuvladinom konferencijom delegacije Beograda i Evropske Unije počeli su pregovori koji bi trebalo da se okončaju do 2018. godine."
Nitko u EU nije rekao da će se tada završiti pregovori niti više EU određuje datume..

(уторак, 21. јан 2014, 14:34) - ? [нерегистровани]

Prvi citat na neki način isključuje drugi što je dobro


"Poglavlje 35, kao i poglavlja 23 i 24, koja se tiču pravosuđa, policije i osnovnih prava, među prvima će biti otvorena, a među poslednjima zatvorena, predviđeno je okvirom."

"Osim toga, okvir poglavlje 35 stavlja u istu ravan sa poglavljima 23 i 24, jer predviđa da se pregovori mogu zamrznuti ukoliko u bilo kom od ova tri poglavlja "dođe do ozbiljnog zaostatka".

(уторак, 21. јан 2014, 11:47) - :-| [нерегистровани]

Da zaključimo


Ovo je bila prva međuvladina konferencija u kojoj je Srbija prvi put javno prestavila svoje stavove u vezi sa pristupom EU a čuli između ostalog i da će referenduma biti!

(уторак, 21. јан 2014, 11:27) - ;-) [нерегистровани]

Istorijki nego šta


To biti može biti upitno samo, kako je izjavljeno u govorima, zbog toga što ne postoji potpis, a inače naravno jeste istorijski

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]