Мазурка

Дани фудбала уз Мазурку

Радио телевизија Србије ексклузивно преноси утакмице са Европског фудбалског првенства у Пољској и Украјини које почиње у петак 8. јуна. Гледаоци Јавног медијског сервиса и ХД РТС имаће прилику да у директним преносима виде укупно 31 меч. Специјалне емисије под називом "Мазурка" допринеће посебној атмосфери уочи, током и после сусрета у којима ће љубитељи фудбала моћи да из угла домаћих стручњака чују коментаре и наравно сазнају занимљивости са предстојећег шампионата.

Свечаним отварањем Првенства Европе у петак 8. јуна на Другом програму РТС-а у 17:40 почиње "фудбалска грозница" овог лета. Одмах после церемоније отварања гледаоци РТС 2 гледаће пренос утакмице Пољска-Грчка, а од 20:05 на Првом програму следе нова узбуђења. Специјална емисија "Мазурка" увод је у пренос друге утакмице на шампионату Русија-Чешка, од 20:37. Репризе оба меча су на Првом програму после поноћи.

Александар Стојановић, Владимир Мијаљевић и Предраг Страјнић коментори су поменутих утакмица наредних дана. Предраг Страјнић ће уз Слободана Шаренца и водити емисију под називом "Мазурка" која ће, данима када се на шампионату играју утакмице, бити емитована од 20 сати и пет минута на првом програму РТС-а.

Најзанимљивији детаљи из мечева, приче из историје европских првенстава, представљање градова домаћина и селекција учесника, прилози о свему оном што доноси највећа смотра фудбала на старом континенту очекују вас у овој емисији. У првих недељу дана специјални извештач РТС-а из Лавова је колегиница Ана Емић која ће гледаоцима преносити све што се буде догађало око, у вези и поводом шампионата у овом граду.

Гледаоци ће такође имати прилику да виде и чују и коментаре специјалних гостију попут Владимира Вермезовића, Роберта Просинечког, Матеје Кежмана, Митра Мркеле, Марка Николића, Срђана Васиљевића, Зорана Милинковића и још многих других људи цењених у свету фудбала.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. јун 2012, 00:26) - Joca [нерегистровани]

Mazurka ???????

Da li je onaj koji je smišljao naziv emisije,zna da se prvenstvo Evrope igra u Poljskoj i Ukrajini,a ne samo u Poljskoj što se da zaključiti iz naslova emisije. Mazurka je Poljska i nije i Ukrajinska, nju ne vezujemo za Ukrajinu, tako da nije fer prema Ukrajincima koji su se takođe mnogo potrudili oko prvenstva. Nadam se da će biti ispravljena ta greška. Hvala

(петак, 08. јун 2012, 16:50) - anonymous [нерегистровани]

sareni je cudo

Sareni je cudo , sve sto radi , radi maksimalno .Napred majstore.

(петак, 08. јун 2012, 11:58) - anonymous [нерегистровани]

Фудбал-

Како то лепо звучи.Игра без које се не може.

(петак, 08. јун 2012, 11:47) - anonymous [нерегистровани]

za vas

svidja mi se vas nacin rada...najjaci komentator je aca informacija..........