Читај ми!

Prijava zbog prodaje "Telekoma"

Srpska napredna stranka podnela krivičnu prijavu protiv premijera Mirka Cvetkovića i više bivših i aktuelnih članova Vlade zbog, kako su naveli, "sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i izvršili prevaru" u procesu prodaje "Telekoma Srbija".

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić potpisao je krivičnu prijavu koju je ta stranka podnela protiv premijera Mirka Cvetkovića i više doskorašnjih i sadašnjih članova Vlade zbog, kako je navedeno, osnovane sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i izvršili prevaru u procesu prodaje preduzeća "Telekom Srbija".

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su, osim Cvetkovića, i doskorašnji ministri finansija Dijana Dragutinović i ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, sadašnji ministar za taj resor Nebojša Ćirić i dva državna sekretara u Ministarstvu finansija Vuk Đoković i Dušan Nikezić.

Član pravnog tima SNS-a Dejan Đurđević rekao je da su ta lica predlagala, donosila i sprovodila odluke koje su višestruko štetne za državu Srbiju i sve građane čime su omogućili da "Telekom Austrija" bude jedini učesnik na tenderu i tako dobije šansu da otkupi udeo u "Telekom Srbija", po ceni koja je bar za 450 miliona evra manja od realne cene.

Đurđević je rekao da zbog sadašnje reforme pravosuđa "sudije i tužioci imaju veći strah od vladajuće političke oligarhije nego od zakona", kao i da se nada da će pravosuđe "smoći dovoljno hrabrosti da se odupre pritiscima izvršne vlasti i postupi po krivičnoj prijavi u skladu sa zakonom".

Advokat Milan Panjević, član Pokreta snaga Srbije, rekao je da se postupak prodaje "Telekoma Srbija" sprovodi mimo Zakona o privatizaciji, kao da ne postoji, i neuvažavanjem Agencije za privatizaciju, što je "školski primer" zloupotrebe službenog položaja.

Drugi član pravnog tima SNS-a Marko Đurić rekao je da je prodaja "Telekoma Srbija" osveta Vlade budućim generacijama, koja vodi pogubnu politiku rasprodaje preostalih vrednih ekonomskih resursa i lišava građane perspektive da u budućnosti imaju život kakav zaslužuju.

Prema njegovim rečima, prodajom "Telekoma Srbija" država ostaje bez vitalne telekomunikacione infrastrukture, koje je dobro od javnog značaja.

Đurić je naglasio i da je neto dobit preduzeća u prethodnoj godini tolika da se za toliko novca mogu izgraditi dva mosta u Beogradu.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво