Читај ми!

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odbacio amandmane opozicije

Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odbacio je danas amandmane opozicije na predlog nekoliko zakona koji bi uskoro trebalo da se nađu pred poslanicima.

Amandmane na predlog vlade za izmenu zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis podneli su poslanici Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke, a Odbor ih je odbacio.

Na Predlog zakona o dopuni Zakona o javnim medijskim servisima podneto je 17 amandmana, koje su podnele Stranka slobode i pravde, Narodna stranka i Demokratska stranka. Odbor je ocenio da nisu u skladu sa članom 196 Ustava Srbije i kao takve odbacio.

Na Predlog zakona o izmeni zakona o državnim službenicima Stranka slobode i pravde i Demokratska stranka podnele su 23 amandmana, a Odbor je ocenio da nisu u skladu sa Ustavom i odbacio ih.

Tokom razmatranja Predloga zakona o potvrđivanju ugovora o pravnoj i sudskoj saradnji u građanskim i trgovinskim stvarima između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, amandman je podneo poslanik Stranke slobode i pravde Miodrag Gavrilović, a Odbor ga je odbacio uz obrazloženje da se na tekst međunarodnog ugovora ne može podneti amandman.

Poslanik Miodrag Gavrilović podneo je amandman i na Predlog zakona o potvrđivanju ugovora između Srbije i Brazila o pravnoj pomoći u građanskim stvarima, a Odbor ga je odbacio kao nepotpun jer se na tekst međunarodnog ugovora ne može podneti amandman.

I na Predlog zakona o potvrđivanju drugog dodatnog protokola uz konvenciju o visokotehnološkom kriminalu i pojačanoj saradnji u otkrivanju elektronskih dokaza, Gavrilović je podneo amandman koji je Odbor odbacio.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво