Vučić: Velika dodatna ulaganja u vojnu industriju, snažićemo dalje našu vojsku

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Bakuu da će Srbija još više ulagati u snaženje domaće vojne industrije i vojske, kao i da su predviđena dodatna ulaganja vredna na stotine miliona evra. Predsednik je, govoreći o rezultatima popisa, naveo da je broj stanovnika Srbije pao, ali manje nego što se očekivalo.

Predsednik Vučić je rekao novinarima na kraju radne posete Azerbejdžanu da je dosta toga mogao da nauči od predsednika Ilhama Alijeva, kako je razvio tu zemlju.

"To je čovek sa ozbiljnom vizijom, ne plaši se nikoga i veoma je sposoban", rekao je Vučić.

Preneo je da mu je Alijev rekao da bi Azerbejdžan bio lak plen kada ne bi imao snažnu vojnu industriju i da mu je ukazao na značaj jake vojne industrije za zemlju i to isto preporučio.

Vučić je istakao da mu je preneo da će i naša zemlja nastaviti da ulaže u vojnu industriju, kao i da je došao u posetu Azerbejdžanu sa vojnim ekspertima da razgovaraju o toj oblasti.

"Mi ćemo, zahvaljujući dobrom radu ministra Siniše Malog, dodatno ulagati u vojnu industriju, i to neće biti novac za likvidnost i samo za jačanje solventnosti već ulaganje u tehnologije za budućnost, koje mogu da donesu profit i utiču značajno na promenu u opremanju i naoružavanje vojske", istakao je Vučić.

Dodao je da je reč o desetinama i stotinama miliona evra, ali da taj novac mora na odgovoran način da se troši, jer ne pada s neba.

Poručio je da ćemo "čuvati ne samo Zastava oružje, već i fabrike namenske u Lučanima, Čačku i Tehničko-remontni zavod, Slobodu, Krušik i Petoletku, Prvu iskru, Teleoptik i druge fabrike".

"Ali morate da odgovorite svojim obavezama, jer pare ne rastu na grani i nema za džabe. Nema para od države više za džabe, već morate da odgovorite svojim obavezama i ponudite ono što je najbolje", poručio je Vučić fabrikama namenske industrije.

O rezultatima popisa: Broj stanovnika Srbije pao, ali manje nego što se očekivalo 

Predsednik je naveo da je Azerbejdžan sličan Srbiji po veličini, ali nešto veći po broju stanovnika i primetio kako je po poslednjem popisu broj stanovnika Srbije pao, ali manje nego što se očekivalo.

"Mi ćemo biti na oko 6,7 miliona, što je otprilike u apsolutnim brojevima isti pad kao kod Hrvata, a u proporcionalnom smislu mnogo manji, jer smo zanačajno veći. To nije dobra vest, ali je manje loša nego što smo se nadali", rekao je Vučić.

Smatra da je ključni problem Srbije to što, bez obzira na nivo fertilne baze, ima izrazito mali broj dece.

"Po tom pitanju moramo da radimo na svesti naših ljudi. Ne znam šta je u pitanju, ali očigledno je da nema veze sa bogatstvom, sa ljudskim pravima, sa svom našom brigom za žene preduzetnice. Najmanja stopa rađanja dece je tamo gde smo najbogatiji, na Vračaru, Starom gradu, Novom Beogradu", istakao je Vučić.

Rekao je da je najveći pad broja stanovnika u Vojvodini, za oko 182.000, i naglasio da će zemlja morati da se narednih godina pozabavi time, inače neće imati smisla sve što se radi na njenom razvoju. 

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара