Читај ми!

Vučić i Alijev u Bakuu: Čvrsto prijateljstvo dve države, na polju energetike dosta prostora za saradnju

Predsednik Srbije boravi u radnoj poseti Azerbejdžanu tokom koje se sastao sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, kao i sa ministrom vojne industrije Madatom Gulijevim. Nema načina da se dve zemlje okrenu jedna protiv druge, podržavamo međusobno teritorijalni intergitet, zahvalan sam Alijevu na tome, poručio je Vučić. Preduzeće se koraci da Azerbejdžan od početka sledeće godine izvozi struju u Srbiju, najavio je Alijev.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Bakuu, posle sastanka sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom, da mu je zahvalan na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije i što razume teškoće sa kojima se Srbija suočava po tom pitanju, kao i kada je reč o očuvanja poretka UN i Rezolucije UN na teritoriji naše zemlje.

Vučić je zahvalio azerbejdžanskom predsedniku Ilhanu Alijevu na divnom gostoprimstvu, narodu Azerbejdžana na prijateljstvu prema Srbiji i naveo da će dve zemlje graditi veze i snažno prijateljstvo u budućnosti na najbolji mogući način, u interesu dva naroda.

"Beskrajno sam zahvalan, predsedniče Alijev, na Vašem prijateljstvu, na Vašem iskrenom odnosu prema Srbiji, želim i nadam se da ćete uskoro posetite ponovo Srbiju i da vam to bude stalna stanica na putu za bilo koju evropsku zemlju, da vam to bude i kao neka vrsta druge otadžbine u koju uvek dolazite", rekao je Vučić u Bakuu na zajedničkoj konferenciji za medije sa Alijevim.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da su Srbija i Azerbejdžan strateški partneri i da će međusobno nastatviti da podržavaju poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta dve zemlje.  

Predsednik Vučić je rekao da će imati važne razgovore u Bakuu, posebno o energetici.

Ovo je uzvratna poseta Azerbedžanu, nepunih mesec dana od posete Ilhama Alijeva Beogradu, kada je potpisano sedam bilateralnih sporazuma.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи