Читај ми!

Председници Србије и Азербејџана, Вучић и Алијев: Веже нас пријатељство и стратешко партнерство

Председник Србије Александар Вучић примио је у званичну посету председника Азербејџана Илхама Алијева, са којима је разговарао о свим важним темама, међу којима су сарадња у области енергетике и продубљивање партнерства. Потписано седам билатералних докумената. Азербејџан је поуздан партнер Србије, а две земље непоколебљиво чувају територијални интегритет и подржавају се у међународним организацијама, рекао је Вучић. Узајамна подршка територијалном интегритету и суверенитету јасна и неће се мењати ни убудуће, истакао је Алијев поручивши: "Наше пријатељство ће бити вечно."

Азербејџански председник Илхам Алијев борави у званичној посети Србији, током које се очекује додатно продубљивање сарадње Србије и Азербејџана.

Алијева је на аеродрому "Никола Тесла" у Београду дочекао председник Србије, уз црвени тепих и постројену гарду Војске Србије.

Церемонија свечаног дочека азербејџанског председника одржана је испред Палате "Србија", након чега је уследио тет-а-тет састанак двојице председника.

Уследио је пленарни састанак делегација Србије и Азербејџана.

После поднева је одржана церемонија потписивања седам билатералних докумената, након чега су се председници две земље обратили медијима.

Уочи посете председника Алијева, у Београду је ове седмице одржан пословни форум Србија–Азербејџан на којем је истакнутно да су економски и политички односи две земље у сталном успону и да ће посета председника Азербејџана те односе додатно продубити и отворити нову страницу у сарадњи.

На форуму је учествовало 20 српских и 11 компанија из Азербејџана, а како је речено, вредност укупне трговинске размене две земље ове године достигла је рекордних 48 милиона евра.

Билатерални односи Србије и Азербејџана успешно се развијају у дужем периоду, а крајем године биће обележено 25 година дипломатских односа две земље.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се