Читај ми!

Dejanu Pantiću, zbog čijeg hapšenja su podignute barikade, 30 dana pritvora

Dejanu Pantiću iz Severne Mitrovice određen je jednomesečni pritvor, potvrdio je RTS-u njegov advokat Srđan Mitrović i najavio žalbu na odluku suda u Prištini donetu na zahtev tužioca.

Sudija Specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini odredio je Dejanu Pantiću meru sudskog pritvora u trajanju od 30 dana.

Dejan Pantić je bivši pripadnik policije, a iz te službe je istupio prošlog meseca kada i svi policajci srpske nacionalnosti na severu KiM.

Uhapšen u subotu na punktu Jarinje na severu KiM, pod optužbom da je učestvovao u organizaciji i napadu na policiju pre nekoliko dana.

Povodom hapšenja Pantića, Srbi na severu KiM su istog dana podigli barikade na više lokacija, zahtevajući njegovo i oslobađanje još jednog sunarodnika uhapšenog dan ranije.

Advokat Srđan Mitrović rekao je ranije za Kosovo onlajn da je tužilac tražio meru pritvora od 30 dana.

"Dejan se nalazi u objektu u Jarinju, izgleda umorno, požalio mi se da je spavao na stolici", rekao je Mitrović.

Dodaje da je zahtev tužioca za određivanje mere pritvora od mesec dana uhapšenom Pantiću protiv zakona jer nije bilo nikakvih obrazloženja o samoj meri.

"Uložiću žalbu Apelacionom sudu, jer mislim da je odluka pogrešna. Radi se o nevinom čoveku. Predložili smo i sami neke dokaze, da tužilac skine video snimke, gde se vidi kretanje mog klijenta, koji je kupovao hleb za porodicu", rekao je Mitrović.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара