Читај ми!

U Prištini traže suspenziju komandira policije na severu KiM

Policijski inspektorat u Prištini preporučio je komandi policije suspenziju regionalnog direktora Severne Mitrovice Nenada Đurića, jer se sumnja da je navodno počinio krivična dela "Sabotaža" i "Poziv na otpor".

Osim krivične istrage, razmatraće se i administrativna odgovornost Nenada Đurića, prenose mediji na albanskom.

Ostale istražne radnje će preduzeti istražitelji Inspektorata u punoj koordinaciji sa tužilaštvom.

Nenad Đurić, direktor kosovske policije za region Sever, saopštio je juče da srpski pripadnici policije neće sprovoditi odluku privremene vlade u Prištini o uručivanju opomena vozačima koji voze automobile sa "KM" registarskim tablicama.

Đurić je naveo da su na Sever upućene policijske patrole iz Prištine i bez znanja regionalnog direktora policije Severa.

"Želimo da istaknemo da su pomenute patrole iz Prištine upućene na Sever bez znanja i odobrenja regionalnog direktora policije Severa. U proteklom periodu istakli smo Generalnom direktoratu policije u Prištini i međunarodnoj zajednici na prisustvo specijalnih policijskih jedinica i formiranje baza u našoj zoni odgovornosti, čak i bez našeg znanja a čije aktivnosti izazivaju strah i nemir kod ljudi koji ovde žive", rekao je Đurić.

Dodao je da ta akcija "direktno podriva i marginalizuje ulogu njihove regionalne direkcije, koja je ovde pre svega da štiti i služi ljudima koji žive i rade na severu Kosova, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost".

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи