Читај ми!

Mojsilović i Ristuča o bezbednosnoj situaciji

Kfor je posvećen obezbeđivanju sigurnog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na Kosovu, rekao je general-major Anđelo Ristuča u razgovoru sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalom Milanom Mojsilovićem, saopštila je misija NATO-a na KiM.

Komandant Kfora, general-major Anđelo Ristuča sastao se nedavno u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalom Milanom Mojsilovićem, saopštio je Kfor.

Anđelo Ristuča i Milan Mojsilović razgovarali su o bezbednosnoj situaciji i istakli značaj nastavka saradnje radi regionalne stabilnosti, navodi se u saopštenju.

Ristuča je istakao snažnu posvećenost Kfora svakodnevnom sprovođenju svog mandata, zasnovanog na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine - da obezbedi sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu.

Dodao je da Kfor nastavlja da obezbeđuje sigurnosni okvir, koji je neophodan da bi napredovao dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Bilo je reči, navodi Kfor, i o rutinskoj vežbi koja se održava u Srbiji, pod nazivom "Manevri 2022", a koju organizuje Vojska Srbije.

Vežba će ove godine trajati do 6. novembra, navodi Kfor.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво