Читај ми!

Žiofre: Prilika da donesemo neophodne odluke ma kako bile teške; Vučić: Nazadovanje samo u jednoj oblasti

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom, koji mu je predao Godišnji izveštaj Evropske komisije o Srbiji 2022. Žiofre je na konferenciji za medije poručio da je Srbija potrebna Uniji kao partner, ali i istakao da je Srbija nazadovala kada je reč o usaglašenosti sa spoljnom politikom EU. Taj politički deo je obojio ceo izveštaj, rekao je predsednik Vučić.

U Briselu je objavljen objedinjeni izveštaj o napretku zemalja Zapadnog Balkana u sprovođenju reformi i evropskim integracijama.

U okviru izveštaja, najvažnije ocene o napretku Srbije obrazložio je komesar za proširenje Oliver Varhelji.

Deo izveštaja koji se odnosi na pravosuđe i političke procese dobio je pozitivnu ocenu, a u odnosu na prethodni izveštaj, negativan bilans je u usklađenosti spoljne politike.

"Srbija nam treba kao iskren politički partner i saveznik koji deli s nama zajedničke vrednosti, bezbednost i prosperitet. U današnjem geopolitičkom kontekstu, jasno je da Srbija treba više da radi da bi se uskladila sa spoljnom politikom Unije uključujući sankcije protiv Rusije", rekao je Varhelji u Briselu.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара